×

KAO GAVRAN CRNO

Adriana Lizboa

Prevela sa portugalskog Sonja Asanović Todorović

„Da li prostor koji osoba zauzima u svetu preživi samu osobu?“

U svom novom romanu Adriana Lizboa piše neobičnu autobiografsku priču o odrastanju i potrazi za korenima istovremeno dajući intrigantan pogled na život brazilske gerile.
Kao gavran crno je roman o pripadanju – i u tom smislu Lizboa nam nudi priču širu od postojećih trendova. Sve ličnosti su u tranziciji (reč je o istinskoj dijaspori pojedinaca), a mesta u kojima žive su privremena, nesigurna i promenljiva. Vanža se u jednom trenutku pita „Da li prostor koji osoba zauzima u svetu preživi samu osobu?“.
Ona pripoveda svoja sećanja ugrađena u iskrena, puna tuge prijatejstva, a knjiga se završava kada njen život stvarno počinje, odnosno kada Vanja konačno nađe svoje mesto u svetu.


Transkulturna knjiga sa divnim pripovedačem koja će nesumnjivo doživeti veliki uspeh. Kristovao Teza, pisac

Adriana Lizboa

Rođena u Rio de Žaneiru 1970, studirala je muziku i književnost i radila kao flautistiknja, pevačica i nastavnica muzike. Danas je potpuno posvećena pisanju i prevođenju. Za svoj roman Simfonija u belom  (2003.) dobila je Nagradu Žoze Saramago koja se dodeljuje mladim autorima. Na međunarodnom Haj festivalu za književnost i umetnost, 2007. uvrštena je u izbor 39 najistaknutijih pisaca Latinske Amerike.

Godina izdanja : 2012.

Broj strana : 231

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez s omotnicom

Format : 19,5x12,5

Težina : 298 g

ISBN : 9788671024280

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje