×

PROMENA VLASNIČKE STRUKTURE

Les Nemeti

Prevela sa engleskog Luna Bogdanović

Les Nemeti je sažeo decenije iskustva u ovoj veoma čitljivoj knjizi, namenjenoj da pruži pomoć vlasnicima kompanija da isplaniraju svoje povlačenje iz poslovanja i sprovedu taj proces.

Les Nemeti je sažeo decenije iskustva u ovoj veoma čitljivoj knjizi, namenjenoj da pruži pomoć vlasnicima kompanija da isplaniraju svoje povlačenje iz poslovanja i sprovedu taj proces.

Proces prodaje i kupovine kompanije Nemeti je sagledao iz perspektive kupca, prodavca, finansijskog savetnika, pravnog savetnika i bankara.

Ova knjiga pruža veoma sveobuhvatan pregled pitanja koja se tiču planiranja povlačenja iz posla, identifikuje važne momente za donošenje odluka, opisuje kako izabrati i sarađivati sa savetnicima, upozorava na moguće greške u procesu i objašnjava kako ih izbeći. Verujem da je ovo jedan od najboljih i najbržih načina sticanja jasnog osnovnog znanja o jednom od najbitnijih i najsloženijih procesa sa kojim će se deoničar suočiti tokom postojanja njegove kompanije.

Dante Rosini, stariji predavač, Harvard Business School

Les Nemeti

U svojoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri, učestvovao je u prodaji nekoliko stotina velikih i malih kompanija u četrdesetak zemalja. Osnivač i glavni izvršni direktor Euro-Phoenix Financial Advisors Ltd, vodeće kompanije za korporativne finansije na tržištima u razvoju koja je specijalizovana za pomoć vlasnicima kompanija srednje veličine pri prodaji.

Nemeti je nakon studija radio za veliku kanadsku advokatsku kuću, McMillan Binch i kanadsku investicionu banku McLeod Young Weir (danas Scotia McLeod). Sarađivao je sa Svetskom bankom u Vašingtonu, pomažući vladama u dvadeset tri države da privatizuju kompanije i privuku investicije.

Trenutno živi u Budimpešti, često drži predavanja, a predavao je na univerzitetima od Džordžtauna (Georgetown University) do Centralnog evropskog univerziteta (Central European University), uglavnom na temu pregovora. Bio je predsednik Američke privredne komore u Budimpešti.

UVOD
Izazov povlačenja iz svoje kompanije
I PLANIRANJE POVLAČENJA IZ POSLOVANJA KOMPANIJE
1. Uvod u planiranje povla?enja iz poslovanja kompanije
2. Počnite imajući na umu krajnji ishod
3. Opcije za povlačenje iz posla
4. Sastavljanje tima koji će vam pomoći da se povučete iz posla
5. Izgradnja kompanije sa održivom vrednošću
6. Poslovni plan i procena vrednosti
7. Planiranje oporezivanja, staranja o imovini i osiguranja
8. Finaliziranje strategije povla?enja iz posla
II UPRAVLJANJE TRANSAKCIJOM
9. Proces transakcije
10. Pregovori o transakciji
11. Međunarodne transakcije
ZAKLJUČAK
Jedino pitanje koje se tiče bogatstva jeste: Šta uraditi s njim?
Osvrt na tri opšte teme
Zaradili ste novac, šta sad?
Makroekonomske implikacije nepostojanja plana

Godina izdanja : 2012.

Broj strana : 214

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 24 x 17

Težina : 376 g

ISBN : 9788671024235

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje