×

OŽILJAK

Sara Mesa

Prevela sa španskog Ana Marković

   

Ožiljak je neobična i uznemirujuća priča o neuzvraćenoj ljubavi; priča o dva vrlo različita bića, koja se u ludoj, beskontaktnoj savremenosti, sasvim dobro upotpunjuju. 

Sonja upoznaje Knuta na književnom forumu na internetu i uprkos tome što ih razdvaja sedamstotina kilometara, uspostavlja s njim jedan osoben odnos, opsesivan i čudnovat. Rastrzana između privlačnosti i gađenja, bez obzira na sve, oseća se očarano tim neobičnim likom, perfekcionistom koji živi izvan svake društvene norme i koji joj se udvara obasipajući je skupocenim ukradenim poklonima.

Potreba da se udalji od Knuta kada on postane preterano nasrtljiv, ali takođe i neobuzdana radoznalost i snažna želja da doživi iskustva koja će izaći iz okvira njenog preterano uređenog života, odvešće Sonju u dvostruki, tajni život u kome će godinama ostati zarobljena, bez mogućnosti da se oslobodi. U ovom romanu, stereotipni koncept zavođenja izobličen je time što je predstavljen u najgorim aspektima - posedovanje, ispraznost, potreba pojedinca da se oseti fetišem nekog drugog ili trulež platonske ljubavi.

Sara Mesa

Španska spisateljica, rođena u Madridu 1976, od detinjstva živi u Sevilji. Nagrađivana je autorka pripovetki i romana, među kojima su i Un incendio invisible (2011, 2017), Cuatro por cuatro (2012). Roman Ožiljak (2015) nagrađen je nagradom Ojo Crítico de Narrativaza pripovednu prozu Španskog nacionalnog radija, a kritika ga je uvrstila među najbolje španske romane u godini kada je objavljen .

Godina izdanja : 2020.

Broj strana : 208

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5x12,5

Težina : 298 g

ISBN : 978-86-7102-624-6

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje