×

TRI SATA UJUTRU

Đanriko Karofiljo

Prevela sa italijanskog Ana Marković

    Priča o instant duhovnom sazrevanju, surovo ubrzanom kursu spoznaje, koju savremeni život diktira ili provocira. Tri sata ujutru najlepši je roman Đanrika Karofilja. Kratak i koncentrisan, uzbudljiv, precizan i filmski zgnusnut.

Roman o instant duhovnom sazrevanju, surovo ubrzanom kursu spoznaje, koju savremeni život diktira ili provocira. Gotovo savršen roman, nemoguće je dodati mu ili oduzeti ma i jednu jedinu reč. Uspešno se nosi sa naslovom koji je preuzet iz prelepe, istinite, teskobne rečenice F. Skota Ficdžeralda - U pravoj mračnoj noći duše uvek je tri sata ujutru. Karofiljo uspeva da bude na visini citata i njegovog autora.

Ovo je priča o ocu i sinu koji se prepoznaju i upoznaju u okolnostima koje predstavljaju simbolički i doslovan ispit izdržljivosti. Moravši da ostanu budni 48 sati, bez Antoniovih lekova za epilepsiju, ali uz lekove koji sprečavaju san, oni otpočinju čaroliju međusobnog otkrivanja: otac priča sve o svojoj mladosti, pa čak i o svom prvom seksualnom iskustvu sa prostitutkom. Marsej je prelep, odlaze na plažu, sunčaju se, ne spavaju. Uveče obilaze džez klubove i lokalne bistroe, kako bi izdržali bez sna...

Tri sata ujutru najlepši je roman Đanrika Karofilja. Kratak i koncentrisan, uzbudljiv, precizan i filmski zgnusnut.

Đanriko Karofiljo

Romanopisac. Njegov debitanstski roman Nevoljni svedok, objavljen je 2002. godine, а 2005. preveden je na engleski jezik i adaptiran za istoimenu popularnu televizijsku seriju u Italiji. Do sada je objavio preko dvadeet knjiga koje su u Italiji doživele velike tiraže i izuzetnu čitanost. Od 2003. godine do danas dobio je šesnaest književnih nagrada. Bivši je zamenik tužioca za organizovani kriminal Tužilaštva u Bariju, bivši senator Demokratske stranke. Veoma je aktivan u društveno-političkom životu Italije i intenzivno prisutan i popularan sagovornik u medijima.

Godina izdanja : 2020.

Broj strana : 172

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

Težina : 264 g

ISBN : 9788671026284

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje